Коледните светлини
пак намигат ми цветисти,
припомнят ми онези дни,
когато стареца съм чакал
и за подаръци съм мислил ...
Ах, времена хвъркати,
дим, отлитнал през комина,
в чакане спепелихте ми косите,
за да разбера най - накрая -
подарък бе Живота, който минах ...
© Валентин Василев Todos los derechos reservados
подарък бе Живота, който минах...