25 mar 2021, 11:35

Подарък 

  Poesía » Filosófica
706 1 1

 

Искам да ти подаря Надежда -

за теб сега животът в нея се оглежда!

Тя носи слънчево небе с лъчи,

и лунни нощи с тайнствени звезди!

 

Искам Вяра да ти подаря -

в сърцето ти да влее топлина

и в този много труден миг

да изцери ранената душа!

 

Искам да ти подаря Любов -

онази, дето зарад нея човек

на всичко е готов!

Онази - необятна, всемогъща -

на майка към детето й присъща...

 

Благодарност искам да ти подаря

за дадените във живота ти блага -

да бъдеш издръжлив, смирен,

със много мъдрост надарен!

 

Аз искам да ти подаря Смирение,

с което да надвиеш гордостта

и да получиш своето прозрение,

че птичката сама не прави пролетта!

 

Съдбата явно дала ти е срок

и трябва да научиш трудния урок!

Късметът кацнал е на твойто рамо -

да проумееш на Живота смисъла

сега от теб се иска само...

 

Бъди, приятелю, благословен

и нека по житейската пътека

сега и вечно занапред

Бог да крачи редом с теб!

© Даниела Ганчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??