Днеска имам ден рожден
и подаръци за мен,
във годината веднъж
ми поднася моят мъж.
В супера отишъл днес,
туй решил го е нощес,
но пред кой ли щанд да спре,
дар за мен да избере?
И за моята сполука
той е спрял пред зеленчука,
компир, зеле, пресен лук
е полезен зеленчук!
Цветето е под въпрос,
купил китка магданоз,
в къщи ще ми поднесе
и пържола от прасе!
Аз вечеря в моя чест
да приготвя точно в шест
и нали се туй разбира,
трябва да му купя бира!
После в кръчмата отиде
със другари да се види
и почерпил се засмен
той за моя светъл ден!
© Ракина Радева Todos los derechos reservados
Приеми китка здравец, от мен, със закъснение, но от сърце.
Пожелавам ти жизненост и дълголетие!