Не ме въздигай нито принизявай.
Не ме рискувай и не ме пази.
Не ме моли, не ми и заповядвай.
Не ме пилей нито събирай ти.
Не ме загубвай нито ме намирай.
Не ме пали, недей да ме гасиш.
Не ме събуждай и не ме приспивай.
Не ме поваляй нито да крепиш.
Не ме кради, но и не ме дарявай.
Не ме оплювай нито ме хвали.
Не ме трови и лек недей ми давай.
Не ме разплаквай нито весели.
Единствено от тебе ще поискам,
да се огледаш в моите очи
и да откриеш слънчевият пристан,
душата дето ще ти подслони!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados