В живота търсих добротата,
но нямах сили да вървя,
копнежът ми изгуби се в мъглата,
в сърцето ми остана празнота.
Но вместо нея зърнах злоба,
не в очите на един -
злината беше им микроба -
вреден и неизчистим.
Да псуват всичко те не спряха,
те, хората, с бездушен нрав...
Сърцата им - вулгарни бяха,
душите им - таяха гняв.
Картината зловеща беше,
нямаха съвест, дори срам.
Духът ми сякаш се крепеше
в тялото едвам-едвам.
Безсилен бях, за да се справя! -
да вкарам в пътя техните души.
Уви! Не мога туй да го направя -
макар отвътре и да ме боли.
Къде погуби се доброто!?
Дали захвърлено е в мрак!?
Или е погълнато от злото -
не оставило дори и знак.
В живота търсих добротата,
но нямах сили да вървя,
копнежът ми изгуби се в мъглата,
в сърцето ми остана празнота.
© Todos los derechos reservados