Опитах да избягам:
тесни улици
по стръмното към тебе се заплитат.
Прозорците обстрелват ме със упреци
и вграждат сянката ми под стените.
Посегнах да зачеркна
всички думи -
нагарча в гърлото ми от мълчание:
преградите, израсли помежду ни,
отдавна те държат на разстояние.
Прелистих да отворя
нови страници -
надъвкали сме старите от сричане:
прескочим ли страха на всички граници,
печелим свободата да обичаме.
Потърсих светлината
от очите ти
под пепелта на вчерашния огън -
намерих топлината на сълзите.
... поисках да се върна... а не мога...
© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados