ПОКЛОН
На габровското
благотворително дружество
“Майчина грижа”
Велик е инстинкта на майката,
създаваща в мъки живот.
Тя – Слънцето, Въздуха, Сянката
и често – през пропасти – брод.
Тя – кротката, нежна закрилница
и рамо, по трудния път,
надеждата наша и съдница!
Най-свиден в сърцето ни кът!
Не стигат понякога думите,
да кажем за нея добро.
Изплъзват се винаги нужните –
остава ни само едно:
Да бъдем длъжници за болката,
при първия вдъх кислород.
Поклон пред инстинкта на майката,
даряващ ни щедро живот!
Поклон до земята, пред жертвата
и кръста ви, майки, поклон!
За вас любовта си – най-святата –
да пазим, е дълг и закон!
1994 г.
© Румен Ченков Todos los derechos reservados