22 sept 2022, 13:48  

Поклон, Българийо! 

  Poesía
1036 2 6

Що значи независимост, човече?!

Съдбовен акт, заветен манифест.

Бял гълъб пътя на "великите" пресече.

Поклон дълбок с достойнство, с чест!

Ден славен, дата величава

съдбата наша промени.

Възгорд Балканът се въздигна

лъвът отново победи.

Поклон, Българийо страдална!

Поклон пред твоите борби!

Чутовна гордо се изправи,

от пепелта се прероди.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??