Ще се кача на кораба за Утре -
окаян пътник без билет
и без багаж.
Но знам,
че там ме чакат!
От Вчера и от Днес
не нося нищо -
изхвърлена
в потока
на персеидите,
живях на скорост.
А казват, корабът
отива
към Алгол -
премерено е всичко,
до конец,
до дъх последен...
Ще се спася на кораба за Утре!
© Кети Рашева Todos los derechos reservados