Хайде, заспивай...
Само след малко
ще полетим с моя дрон...
Ей оттам
зад червеното цвете,
от онзи балкон.
Слънчо ще смигва
от небесния трон.
Отгоре светът
ще е толкоз различен
Долу ще видим
говорящия розов слон
как приятелски бъбри
с един черно-бял
котарак симпатичен.
Ще прелетим над морето
до онази арена
на цирка Леон
( от книжката,
която ти бе подарена...)
И ще видим
знаменитото шоу
на трите мечока
с техния чуден
световно известен
балет върху лед.
И една изненада -
нова каскада
на жокея Антон
именит шампион
в дресировка на кон.
Знам, че ми вярваш.
Всички го знаем -
трябва силно да вярваме
и да мечтаем.
През нощта ще отседнем
в прочутия замък
на граф Адриан
малко страшен изглежда
но е всъщност
един добър великан.
Знаеш от филмчето,
че след всеки парад
на децата раздава
по един
ей такъв шоколад.
Питаш: ‚Кой ще ни пази
от похитители?‘
Нямаме грижа, ще има ескорт
от врабци-изтребители.
От трийсет врабеца
една ескадрила.
Това е могъща
отбранителна сила.
Предвождана лично
от врабеца Григорий.
Да, да, врабчето
с болно крилце,
спасено от тебе
с твойте ръце.
Чух, че Григорий
вечно мърморел
и все не спирал
да ги поучава.
Те не го слушали,
но той не преставал:
‚Щом си получил,
трябва да даваш.‘
© Веселин Данчев Todos los derechos reservados