ПОЛИТИКА
Тук, кой не скача е червен.
Аз скачах. Но не станах син.
Да взема власт съм бил зелен.
Живота давя в горчив пелин.
На всеки митинг бе море от хора.
Държахме се един за друг.
Това бе вчера. Няма да говоря!
Безжизнен днес е моят юмрук.
В библията свята е записано -
последният ще стане пръв.
Но времето край нас е слисано.
Овцата пак не стана лъв.
Сега овца съм в стадото. Последен.
И водят - политици ялови овни.
За братство вдигам лозунга пореден.
... Стани Юнак, Балкански! Ех, стани!
© Мимо Николов Todos los derechos reservados
май сопата трябва да заиграе...