И моля ти се, седнали ми в парламента
да обсъждат на някой дебелак имунитета.
А не питат, как живеят бай Митю и кака Пена
и как с големите детски, майка храни хлапета.
Аз не умея да псувам юнашки,
ама хич и се сдържам заради това, че съм възпитан.
Но от техните мерцедеси мирише на кич
и ми иде да призова за стария метод изпитан.
Който не може да тропне с юмрук по масата и да каже
''Народе, обичам те, след мен върви''
Ей там,на дръвника, главата и с брадвата да знае,
че сбърка ли, няма как пак да сгреши.
© Явор Перфанов Todos los derechos reservados