П О Л О Г
вихърът отгони
фарисеево небе от полога
изгря най-ярката звезда
Иисус се новоражда и
се новороди хлябът
се новороди вратата
се новороди камъкът
се новородих в Теб
се новороди в мен
Божествената Светлина
единствено себеподвластна
възторжени лотоси
прелива душа на цимбал
космическо яйце се оплита
в медени нишки
застигам се сливам се и се разделям
с лабиринтите на същността си
© Диана Павлова Todos los derechos reservados
прозира ми повече показна еуфоричност отколкото религиозност