С тежък труд цял живот се мъчиш
пенсия от 300 лева да получиш.
Това ли заслужават нашите дядовци и баби?
Не, господа политици, не сте прави!
Че вие взимате огромните заплати,
увеличавате ги да сте още по-богати,
а поне половината пенсионери едва оцеляват.
Ами ако с достойнството ви така се подиграват?
Че не знаете какво е бедност, нищета!
Ей това е, уви, несправедлив е света!
© Георги Todos los derechos reservados