Ни съм в ляво, ни съм в дясно.
Хем съм вътре, хем навън.
Всичко знам - не съм наясно.
Ни будувам, ни съм в сън.
Горе-долу са нещата.
Нито "да" съм, нито "не".
Безработен съм, но щатен.
Зле ли съм или добре?
Днес съм бял, а утре черен.
Полугрешен, полусвят.
Ни съм верен, ни неверен.
И разбран съм на инат.
Тъй търкаля ме съдбата -
на парчета някак цял -
тоест, някъде в средата,
уж съм жив, пък съм умрял.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados