ПОЛУДЯХ
Да – полудях!
Не искам и да чуя
какво говорят другите за мен!
Бях тих и кротък,
бях и много буен.
Но полудях!
И вече съм спасен!
И луд, и буен,
тих и много кротък -
над мене никой няма вече власт.
И, предпочел смъртта си пред живота,
макар и жив,
аз мъртъв съм за вас...
Живот в смъртта
и смърт в живота има.
И аз го знам.
Защото полудях!
До смърт раздавах, а сега ще взимам,
защото полудях! И нямам страх!
И пак без страх
се вглеждам във живота!
За мене той е равен на смъртта.
„Нормалните” умират без охота.
Но лудите... избират вечността...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados
защото полудях! И нямам страх!
Блазе ти! Сигурно е страхотно да се чувстваш така!
Много харесах!