9 mar 2008, 13:29

Полуопит за портрет на себе си 

  Poesía » Filosófica
890 0 2
 

ПОЛУОПИТ ЗА ПОРТРЕТ НА СЕБЕ СИ

 

Полукон ли сьм или получовек

(в годината на коня сьм родена)

- Кентаври няма в този век,

а и с боговете не сьм сродена...

 

Получовек ли сьм или полужена

(махам  с рибешка опашка)

- Русалки няма в страна,

кьдето за любов се плаща...

 

А някьде кьм полунощ

нощница нахлузвам, избеляла,

и преврьща се в... пепел

(и Пепеляшка не сьм)

                        измореното ми тяло...

 

А сутрин, все още в полусьн,

сьбирам себе си в цялост,

вьзкрьсвам - като Феникс сьм -

за полети готова не насьн, а наяве...

© Бина Влади Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Успяла си...да се нарисуваш...
    Хубаво е! с много обич, мила Бина.
  • Бина, в стихотворението ти на две места има пряка реч. Разговаряш ли с някого или тиретата са поставени погрешно?
Propuestas
: ??:??