Помен
Догаря тънката свещица,
припуква с блясък и дими,
отлита нейната душица
с нас мъката да сподели.
Потъва пламъкът в земята,
остават топлите сълзи
да стинат бавно до тревата,
която пак ще се роди.
Пръстта тъмнее като рани,
които скоро с бял памук
снегът ще върже рано-рано -
по-малко, уж, да ни болят.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados