Помниш ли
Помниш ли ти първата целувка
там край езерото, на брега?
Помниш ли и нежната милувка,
щом погалих твоята коса?
А вкусът на устни зажаднели
с дъх на разцъфтял малинов цвят?
Помниш ли очите закопнели,
търсещи любов във този свят?
Помниш ли как после на тревата
любихме се с теб за първи път?
Помниш ли как тръпнеха телата,
искаха в нощта да полетят?
Искам, но не мога да го върна!
Помня, но отдавна бе това!
Тук не си та пак да те прегърна!
С тебе си отиде любовта!
Само споменът за мен остана,
вътре в мен не спира да боли!
Като огън нощем ме изгаря,
денем като пепел ми горчи!
15.06.2018г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados