Свежо утро. И дъх на кафе.
Пеят птици - за тях е неделя.
Разсъблечено, щедро небе
се измъква от звездна постеля.
Градски шум - първи щрих на деня.
Ред от кестени - гордо зелени.
А душата е още в съня -
нейде в някакви други вселени.
И се връща щастлива от там,
но във тялото тъжно въздиша.
Свежо утро, кафе, кроасан...
А сърцето нощни приказки пише.
© Деа Todos los derechos reservados