27 dic 2015, 12:24

Понеделнишка намижка 

  Poesía
514 0 2

Пак започваме битка неделна

и протриваме сънни очи.

Понеделник е вече модерно

седмицата да се честити.


И поели заряд от честитки

се потапяме в новия ден.

С добрите думи се свиква,

а без тях се заражда проблем.


То неделя е всъщност начало,

но на старта подхожда му сън.

И къде се е чуло, видяло

тост с картонена чаша и звън?


Затова понеделника тачим,

а в неделята сладко си спим.

Предстоящите нови задачи,

втория ден от сърце честитим.


Искам с нежна и топла намижка

да ви кажа приятели днес:

Лека седмица с хъс. Без въздишки.

И очаквайте петъчна вест.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво стихотворение. Но... Не е ли редно все пак, както денят завършваме със сън през нощта, така и седмицата в неделя - по същия начин ? Иначе седмицата си започва в понеделник... В противен случай старият израз "след две недели", малко губи смисъл...
  • Лека и от мен, Валко, жив и здрав бъди!
Propuestas
: ??:??