ПОНЯТИЯ
Мъдрият не казва "Никога".
Умният не казва "Винаги".
Честният планини не вдига
между себе си и другите.
"Тъмно","светло" са понятия,
всичкото е заблуждение -
Форми са на Светлината,
частици от материя.
Важни са очите и сърцето,
с които чувстваш и усещаш.
Ако са земни, то небето
винаги ще е далеч от тебе.
Времето съвсем не съществува,
също Злото и Доброто.
Само ум човешки все слугува
на понятия в Живота.
А той си няма очертания.
Да, умират ни телата.
Но да обяснят, не могат знания,
безмъртието на душата.
© Албена Стефанова Todos los derechos reservados
На мен ми харесва да пиша заглавията с големи букви, за да се отличават от текста на творбата и за да акцентирам вниманието върху идеята, която искам да внуша. Все пак благодаря за мнението,Тома