Попитах морето - къде и как е любовта ми?
То каза ми:
На безлюден остров зад незрими води
умира твоята Любов любима
и няма сила, с която ти би
я спасил,тя е невъзвратима...
Попитах небето - къде и как е любовта ми?
То каза ми:
В незнайна вселена сред незрими звезди
умира твоята Любов ранима
и няма сила, с която ти би
я спасил,тя е невъзвратима...
Попитах сърцето - къде и как е любовта ми?
То каза ми:
Съвсем е на близо - у мен се таи
и пои ме със радост неземна
и ничие разстояние нея не би
я убило - тя е нетленна...
© Васил Иванов Todos los derechos reservados