13.03.2020
Попитах....
Имам си любима, обичам я безкрайно,
ала признавам, имам и един неволен грях-
"виждам" мъжки поглед към нея хвърлян тайно
и, че ще я загубя обвземаше ме страх....
Обичам я- го зная, но дали тя мен?
хиляди въпроси подобни ме измъчват!
Защото аз съм никой, дори не бизнесмен!
Защо ли гледат нея и тя какво излъчва?...
Реших да питам розата. "На моята любима
тайната каква е, та сутрин е различна
и всеки път я виждам все по и по- красива
причината каква е така да я обичам?..."
Водата също питах. "Защо през пролетта
е също най- красива и още по. различна,
пак това е тайната и искам да я знам-
дори да я ревнувам след нея пак ще тичам?..."
След залеза луната попитах също лично.
"Защо дори без слънце е много романтично,
и пак ли има тайна, че толкова я обичам
щастлива ли е тя? Ми, щом във мен се врича!..."
Отвърнаха запитаните- не тайна е, а любовта!
За влюбените всичко е толкова красиво!
И розата цъфти за тях, водата вОди пролетта,
и под луната всекиму е истински щастливо!!...
Само да не беше ревността, че тя убива любовта..!!!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Поздравление и от мен!