В Тракия пораснахме големи,
с песните на дядо и засмени,
с неговата весела гъдулка,
с нежната приспивна цигулка.
В бабиния скут сме спали,
с приказките нейни
сме живяли,
в Тракия пораснахме така.
© Никола Диманов Todos los derechos reservados