Вторник - бял косъм на главата,
някой вървял е неспирно през гората.
Втортик - неуморен кръговрат,
някой борил се е със себе си пак.
Вторник - неугасен пламък,
някой мечтае нещо от малък.
Втортик - мъждукащи надежди,
някой е наденал рицарски одежди.
Вторник - ежедневна одисея,
някой изпуска си тролея.
Втортик - слънчево и пролетно,
някой поднася на поднос сърцето си отровено.
Вторник - епопея за реалността и бляна,
някой получава фалшива слава.
Вторник - разказ за живота,
някой живее го с охота.
© Симона Господинова Todos los derechos reservados