26 sept 2024, 13:00

Портиерът на Рая 

  Poesía
82 2 3

ПОРТИЕРЪТ НА РАЯ

 

… не знам дали реалният живот на вас не ви се чини ненормален? –

но аз се питам – пълен идиот! – защо не станах някога хамалин,

чувалите да мъкна във зори – на корабите да ги тръшкам в трюма,

и цял ден да броя торби с пари, богат като Кортес пред Монтесума,

а не да влача от зори до мрак бездънния си денк с несръчни рими –

 

и вредом да ме вземат за глупак! – със стихчетата си необясними,

с тях не спечелих нито лев до днес, но както не завързах двата края,

Бог днес ми прати благата си вест! – от утре ще съм портиер на Рая,

щом изфирясам нявга яко дим, ще ви отварям светлите му двери.

В реалния живот – неприложим, в отвъдния ще бъда ваш! – Валерий.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??