Натежала глава,
поприведена настрана,
с поза полуанфас,
в пепелника додимява
генералски фас,
отнесено присвити очи -
вперени отвъд обозримите
човешки висини,
заслушан в тишината,
отброяващ ритъма житейски
- барометър на съдбата,
дума след дума реди...
Дяволито в очите
присвяткват искри,
доволна усмивка,
с пресъхнала уста
отпива от чашата без леда,
пали нова цигара -
още една поетична песен
на Калиопа в храма принесена!
- -
След натюрморта на поета дойде време и за портрета:
https://otkrovenia.com/bg/stihove/natyurmort-na-poet
© Ссссс Todos los derechos reservados
прекрасен коментар, някой ден ще нарисувам портрета на поета в "хумор" и ще го имам предвид!