Поредната си чаша от живота ще изпия
и нека е последна тя, дано да не горчи.
Наново ще налея - моля се да бъде сладка
всяка следваща - и повече да не боли.
Защото доста в живота си преглъщах,
горчилка пареше ме ден след ден,
с премрежени очи от сълзите усещах,
надявах се да дойде Онзи ден за мен.
Щастлив за туй, че поотрастналото ми дете
обида няма повече в душата ми да влива,
приятели ще бъдем с него както и преди
в спокойният ни дом и ще сме щастливи.
След толкова години все на кръстопът,
стрелките в коловоза на живота не улучвах,
те може би са сочели най-верния ми път,
но аз от болка, недоверие, не ги съзирах.
За следващите дни от чашата си ще отпия,
с ръката на сърце на Бога ще се поклоня,
че имам най-прекрасното семейство
и вас, приятелите тук. Благодаря!
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados