Полуживот -
виси на косъм,
а се е вкопчил
във палтото си;
а то пък -
виснало, до скъсване
над пропастта,
а тя - дълбока.
Полуусмивка -
на лицето ти,
а то отдавна
се е сгърчило,
а бръчките пък -
вкаменили се,
като сърцето ти,
а то - изтъркано.
Полунадежда -
във писмата ти,
че ще живееш,
според джипито,
а то пък взело,
че заминало,
в чужбина да лекува
живите.
Така че, стягай си
парцалите!
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados