Събува нощта
свойте черни сандали
и в пелените червени на изгрева
тихо заспива.
Облича денят
свойта бяла премяна
и шарени облаци
по лъчите простира.
Целуват се с вятъра
зелени тревички.
Клончета пъстри
нежно го галят.
Пеят и скачат
весели птички.
Последната преспа-тъга
се стопява...
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados