9 oct 2024, 8:17

Последната комедия дел арте 

  Poesía » De amor
98 1 1

ПОСЛЕДНАТА КОМЕДИЯ ДЕЛ АРТЕ

 

... дали защото съм си твърде стар,

не ставам да те заведа на кино –

на пейката във есенния парк

седя – един печален Арлекино,

 

кадя си с овъглената лула

последната си щипка от тютюна,

ще ти река: – Добре си ми дошла! –

и – ако Бог рече, ще те целуна,

 

не мога нийде да те заведа,

освен из полуделите си рими –

с тях побеля ми черната брада

и се простих с Вълшебните килими,

 

и – уж, съм смешният квартален луд,

и за раздумка водят ме безценен,

не ме цаниха в цирка да съм шут –

и циркът пак замина си без мене,

 

за теб съм тук! – под небосвода син

живота си заменям го на бартер –

забравен в листопада Арлекин,

в последната комедия дел арте.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • не мога нийде да те заведа,
    освен из полуделите си рими –

    Това е безкрайна вселена, Валюше, ще бъдете дълго заедно.
Propuestas
: ??:??