6 feb 2016, 21:00  

Последната на Последния 

  Poesía » De amor
289 0 1

Ние с тебе не бързаме.
Дните ни са броени.
Като глътки вода са в манерка
на някой пустинник,
като капки живот - в обречено
с тумори време,
като глюкозата в банка,
която ни вливат в системи с усмивка.

 

Предизвестен ни е края ни,
толкова пъти препъвал
уморените ни обувки
с изпокъсани връзки и фортове.

 

Не, не бързаме.
За мен ти си Последният.
Последната съм за тебе.
 

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Публикувано в "Литературен свят" бр. 103, февруари 2018

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??