Едно капризно есенно дете
разхвърлило играчки, без да каже -
хотели пусти, празнен син басейн
и слънцето, което багри плажа
в червено; синьо есенно море,
позакъснели да затворят будки,
таксита, със унили рамене
полека подминаващи маршрутките...
Едно дете със разпилян чувал - усмивки,
кряка с гларуса,
присяда със подвити колене
и с пръст заравя слънцето във пясъка.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados