ПОСРЕЩАЧЪТ НА ГАРА ВАРНА
Гара Варна. Посрещачи.
Влак на седми коловоз.
И ченгето бодро крачи.
По-велик и от Христос.
И табелки три „Под наем“.
Я колибка. Я коптор.
Тия финтове ги знаем!
Няма да си давам зор.
Ще те заведа на плажа.
Там – на каменния кей –
благо стихче ще ти кажа,
дето свършва със здравей!
И косите ти ще рошна –
луд мъж, подивял за лов.
Малка, бяла – и разкошна!
В нощ, родена за Любов.
В мен вулкани бълват лава.
И през нея стъпвам – бос.
Господи, с Жена такава
слез на седми коловоз!
14 октомврий 2024 г.
гр. Варна, 19, 30 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados
луд мъж, подивял за лов.
Неподражаем!