Склопи очите ми и ми прости
когато дойде старата с косата!
Една свещичка само запали
за да ме води там, във тъмнината!
Не ще ме върнат хиляди сълзи,
дори молитвите не ще помогнат
и за това те моля-не плачи!
Сълзите ти кого ли пък ще трогнат?
И помени не искам! Не прави!
За упокой с приятелите стари
ти чашите със вино напълни
и запалете по една цигара
за оня дето тръгна си от вас
такъв какъвто беше и до края-
бохем, човек до сетния си час!
Ще съм такъв и тука, във безкрая
където няма дневна светлина
а само мрак, и времето е спряло.
Студ и влага! Мократа земя
е приютила вече мойто тяло!
Наздравица вдигнете! Нека там
където ще съм толкова далече
в мислите ви няма да съм съм!
Но ще съм спомен. Само спомен вече!
02.06.2019 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados