Всички тези обезглавени кралици,
всички тези овъглени вещици
седят на кея и броят
корабите, които ще потънат
и им махат
без да плачат -
като палачи.
Нощем лягат под леглата
на влюбените
и броят
целувките, които ще оставят белег
и така заспиват
(без да ги изтриват).
Понякога в неделя влизат в храма
и броят молитвите,
които няма да се сбъднат
и с тях литват.
© Малката Мис Todos los derechos reservados