БЪЛГАРИЯ Е В БЕДА
В ДЕНЯ НА ГОСПОДНО ПРЕОБРАЖЕНИЕ
ОТ МЪЛНИИ НЕБЕТО СЕ РАЗПАРЯ!
ПОТОП. И СТРАШНО НАВОДНЕНИЕ
ЗАЛИВА ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИЯ!
ОТ СТОТИЦИ ТОНОВЕ ВОДА
ЯЗОВИРИ И РЕКИ ПРЕЛИВАТ.
ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ СА ВЪВ БЕДА,
ДОБИТЪК И РЕКОЛТАТА ЗАГИВАТ!
СОФИИСКОТО ПОЛЕ - ЗАЛЯТО,
УЛИЦИ, ГРАДИНИ, КЪЩИ ПОД ВОДАТА,
ЗАПРИЛИЧАЛО Е НА ГОЛЯМО БЛАТО -
БОЖЕ, ИЗБАВИ НИ ОТ БЕДАТА!
ОКОЛО СТОЛИЦАТА ПОЧВАТА Е ПЛОДОРОДНА,
А В КУБРАТОВО, ЧЕПИНЦИ И НЕГОВАН
РЕКОЛТАТА Е УНИЩОЖЕНА, ИЛИ НЕ Е ГОДНА -
ТРУДЪТ НА ХОРАТА ЗА НОЩ Е СТАНАЛ ЗЯН.
СЛЕД НОЩИ И СЛЕД ДНИ УЖАСНИ,
СУЕТАТА СИ ДА ПРЕВЪЗМОГНЕМ!
С БЕДАТА ИМ ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ
И С КАКВОТО МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ!
ГРЕХОВЕТЕ СИ ДАЛИ ИЗСТРАДАХМЕ
НЕ ЗНАЕМ,
НО ПРИРОДАТА НИ ДАВА ЗНАК,
ЧЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА ЧОВЕЧАЕМ
ГОСПОДИ, НЕ НИ НАКАЗВАЙ ПАК!
© Цанка Митова Todos los derechos reservados