23 ago 2023, 20:36

Потърси ме 

  Poesía » De amor
230 0 0

Потърси ме

 

 

Някога ще ме потърсиш ти

сред облаците плаващи в небето,

сред вятъра препускащ във полето!

Сред есента със дъжд и със мъгли!

 

Някога ще ме потърсиш ти

сред ручеите бистри и пенливи,

сред песните на птиците щастливи,

сред грохота на морските вълни!

 

Някога ще ме потърсиш ти

сред тишината нощите обзела,

и самодивското хоро повела

в мрака под безбройните звезди!

 

Някога ще ме потърсиш ти

сред тъмните усои на гората,

сред нежната усмивка на цветята,

сред бурите на пролетните дни!

 

Някога ще ме потърсиш ти

сред спомени отдавна остарели,

сред страници в албума побелели,

сред отминалите вече дни!

 

23. 08. 2023 г.

 

 

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??