ПОВЕЛЯ
Във мъдрост дядо ме закле -
мома неродена да намеря.
Върви съдбата ми на зле.
Утре с кой ще бъда на вечеря?
А бях слънце - орбита за много.
Жени с взлом нахлуваха в мене.
Морал четяха другите ми строго.
Трети искаха да падна на колене.
Отложих мъдростта на дядо.
Не пасва нещо в тоз живот.
Сега търся в тъга и радост.
... На последната жена, да бъда брод...
© Мимо Николов Todos los derechos reservados