12 ago 2007, 22:17

Повод за щастие 

  Poesía
676 0 10
                                          Това, което не ни убива, ни прави по-силни.



Ще оцелееш, дете!
            Ще се отърсиш от грижите.
Пак ще нахлуе 
            в живота ти песен.
Пак ще те радва
            слънцето рижаво,
ще загърбиш проклетата есен.
Ще се съвземеш, вярвай ми!
                     Ще успееш!
Светът е прекрасно място.
Млада си,
           жива и здрава -
не е ли това
            повод за щастие?
Ще пребродиш света
             с леки стъпки
и с очи
         ще пронизваш тъгата,
на вятъра от целувките
                    ще потръпваш,
ще сънуваш
                  косите на лятото.
Ще успееш, дете,
                  вярвай ми!
Още те чака
                  път неутъпкан.
За късмет,
          плюй си три пъти в пазвата,
прекръсти се и тръгвай -
                      стъпка по стъпка...

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??