Посрещам те на пътната врата,
усмихваш се красива, пременена!
Познах те, ти си есента,
не стой на прага, влез, че е студено!
Направих билков чай, ела, седни,
разказвай, дълго ли пътува!
Във стаята е топло, остани,
ухае на димитровче и дюли!
За лятото ли? С него се сбогувах,
със птиците и с полските цветя!
Но щом си тук, при мене пренощувай,
очаквах те, здравей, добре дошла!
© Руми Todos los derechos reservados