( Всяка прилика с действителни лица и събития е абсолютно случайна)
Беше най-слабият в клас.
Имаше среден успех - две.
Често не влизаше в час,
а и защо ли му бе!
"Няма шанс за успехи" -
смятаха всички така.
Тежките мисли са леки
пред предопределена съдба.
Свърза се с яки момчета.
Стана им лидер дори.
Разбираше от бой човекът.
Биеше и мъже, и жени...
Юмрукът му беше знаме.
След него народ - гора.
Дори веднъж се закани
да стане държавен глава.
Естествено, стана практикът.
Кой би могъл да го спре?
Единствено в политиката
не трябват умни мъже.
Тогава направи промени -
вузовете закри.
Практикологията без време
за водеща обяви.
Дъвчат ме разни мисли,
гризе ме кучешки яд.
Кой е измислил книгите
в този практичен свят?
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados