Същността му е в сливането
с другите по магазините -
фанатичните поклонници
на новата религия,
с ярост ритащи жалките си мозъци
по пътя към бързото погубване
на младините, яхнали
вместо дървеното детско конче,
цялото заспало в прах на тавана
и забравено от няколко поколения насам,
студената бутилка водка.
Носейки, вместо меч с пластмасова дръжка,
хромирана запалка и цигари...
© Александър Николов Todos los derechos reservados