Правото е система от правила…
Понятие, принципи и теории,
източници, мнения и истории –
свобода със законови крила.
От определението за правна норма
загубих предишната си външна форма.
Само за една легислатура
трябва да се плати в натура.
Обвинителни актове и постановления,
професионален опит и умения.
Цитирана философска мисъл
се разглежда като афектен умисъл.
Нямам време дори за бисквити,
докато изчета отделните реквизити,
а да прочета веднъж трудовия кодекс,
ще трябва да пийна две-три на екс.
Вместо да гледам Шампионска лига,
аз чета тук за някаква си ценна книга.
А пък договор като продажбата -
страни, срокове, съгласие и изпълнение.
Една алтернатива винаги е кражбата,
а резултатът се очаква с вълнение.
Осъдителни и установителни искове,
застрахователни събития и рискове,
имущество, капитал, пасиви и активи,
прокурори, дознатели, детективи,
търговски дружества и колективи...
Има ли правото бъдещи перспективи?
Синдикални организации, ООД-та,
юридически лица с различни цели,
партиди, кадастър, места и парцели,
жилища и апартаменти без пердета.
Европейска общност и членство,
сигурност, защита и равенство,
регламент, директива, план и проект,
с или без дефект, но с директен ефект...
Лекции и упражнения с недостатъци,
нерешени казуси, мнения и препоръки,
спорове, обжалване, давност, остатъци –
опционно разрешими правни мъки...
© Никица Христов Todos los derechos reservados