Рече баба Гинка
зимнина да прави,
спори с Гица, с Тинка
в близката градинка.
В таз леха ще сложи
патладжани сини,
дето ги отглеждат
петнадесет години.
В другата отколе
сортове познати -
скоро ще засее
алени домати…
Туй си е традиция! -
рече баба Гица. -
не мой, бе другари,
без стогодишна лютеница.
И засяха вредом
разни зарзавати.
Възроди се плевел
сред чушки и домати.
Що да чинат трите
баби работливи,
плевелите чистят
вече две години.
Две години спорят,
а реколта няма.
Празна все стои си
избата голяма…
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados