Най-сладкият сън, блажената дрямка след него,
ръцете на мама замесват погача в сумрак,
играта на огъня тихо във стаята свети...
Сърцето ликува, че приказен празник е пак.
А котето, сгушено в ъгъла, мърка,
канелени облаци песен редят.
Камбанките тихо в душата подрънкват
и кучешки лай им изпраща привет.
Снежинките с трепет килим мек застилат,
че гост се очаква и мил, и желан,
а конският тропот вратата открива...
"Пристигнал е, вкъщи е - весел, засмян!"
И радостно хукват крачетата боси,
в прегръдката бащина сгушен светът...
Елхата по-празнично почва да свети
с магически ноти камбанки звънят.
Край масата всичките близки са сбрани
и с благодарност молитва се лей,
а Бог от далечното царство небесно
душите ни с приказна песен люлей.
С. Кръстева
© Силвия Кръстева Todos los derechos reservados
Радвам се да те видя пак
Весело посрещане на Нова Година!