Великден се задава,
от вълшебства изтъкан,
ден единствен през година,
ден с усмивки огрян.
Яйчицата боядисани,
в алено, зелено, жълто
и мораво, в кошницата сложих
тази сутрин рано - рано.
Семейството събрах завчас,
да ги зарадвам с козунак,
да се видим, да попеем,
Възкресението да полеем.
С яйцата да се чукнем ние,
да се радваме, ядем и пием,
жив и здрав да е “бореца”,
с дървено яйце, ах, хитреца.
© Генка Николова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Великден е единственото време, когато е добре да сложиш всичките си яйца в една кошница »