Пред блока ни... и ето тук
държиме кофа за боклук.
Отвън - подмокрена с урея,
но хвърляме по нещо в нея.
Клошари има колко щеш.
С торбите се разхождат пеш.
Преравят я почти перфектно,
опоскват я дори директно.
Какво намират, гóрки, там?
Какво - освен самия срам!
Когато има хора гладни,
и кофите за смет са празни.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados