Какво не бих направил за света,
особено за моята Родина?
Не бих направил никога война,
в която може всеки да загине.
Не бих забравил свойто потекло.
Историята трябва да се помни.
За да заслужим бъдеще добро,
и завистта е нужно да надмогнем.
Баланс между душата и плътта.
Между дела и мисъл е успехът.
Щом цветето ухае и в тортà,
то в трудности да съхраним човека.
Не може да е вечно само ден,
щом и звездите трябва да изгреят.
Човек не бива да е все смирен,
щом пречат му нормално да живее.
Не искам да са всички като мен.
Светът е с пъстротата интересен.
Пред прага на рождественския ден
от добротата смисъл да замесим...
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados